7 Ekim 2016 Cuma

SEO Nedir

Günümüzde her yerde her sektörde karşımıza SEO kelimesi çıkmaktadır. Peki nedir bu SEO? Ne işe yarar ? Neden bu kadar popüler oldu? Faydası nedir? Gibi bir çok soru geliyor aklımıza… Bizlerde bu yazımızda sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Öncelikle nedir bu SEO dan başlayalım…

SEO kelimesi kökü İngilizce bir kelime grubudur. İngilizcesi Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonudur. Kısacası SEO dediğimiz web sitelerimizi Arama Motorlarının kriterlerine göre uyumu hale getirerek belirlediğimiz anahtar kelimeler ile ön sıralarda olmasıdır.

SEO Ne işe yarar?

SEO çalışmaları web sitenizin ön sıralara çıkmasında yardımcı olur. SEO hizmeti almamızın da asıl amacı web sitemizi istediğimiz anahtar kelimeler ile ön sıralara çıkarmaktır. SEO çalışmaları sanal dünyada yer almamıza yardımcı olur.

Aynı zaman da SEO çalışmaları ile Google da organik olarak yani reklamsız olarak üst sıralara çıkmak için yapılan teknik, site içi ve site dışı optimizasyon çalışmalara verilen genel isimdir.
SEO çalışmaları sayesinde Google botları tarafından web sitemiz mükemmel bir şekilde taranacaktır. Bu nedenle web sitelerini Google uyumlu hale getirilmelidir. Sitenizi Google uyumlu hale getirmek için mutlaka SEO çalışması yapılmalıdır.
Umarım sizlere kafanızda azda olsa canlanacak kadar SEO'yu anlatmışızdır. Bir sonraki yazılarımızda sizlere SEO konusu hakkında bilgilendirmeler devam edeceğiz.

SEO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder