7 Ekim 2016 Cuma

Seo İpuçları

Google algoritmalarına ayak uydurmak oldukça zordur. Bunu tek yolu SEO değişikliklerini sıkı takip etmektir. Sadece birkaç yıl önce arama motorlarında ön sıralarda olmanın önemli bir adımı link yapılandırması olduğu bilinirdir. Artık günümüzde link yapılandırması tek başına bir anlam taşımıyor. Bu demek değildir ki link yapılandırması artık önemli değil. Aksine link yapısı önemini koruyor fakat tek başına yeterli bir anlam taşımıyor. Çünkü artık çok daha gelişmiş ve sofistik bir hal almıştır.
Bu makalemizde size ön sıralara çıkabilmeniz için önemli seo ipuçları vereceğiz.
Link yapılandırmalarını amacınıza uygun bir şekilde oluşturmak kolay olmasa da pahalı olmayan birçok SEO tekniğiyle çok da çaba harcamadan bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Backlink – Sayfa dışı optimizasyon

Eğer seo işinde yeniyseniz ve seo hakkında yeterli bilgiye sahipsiniz işe backlink ile başlayabilirsiniz. Seo çalışmalarının diğer bir bacağı ise sayfa dışı seo çalışması olduğunu daha öncelerde yazmıştır. Bu çalışmalarınızı eş dostun web sitesinden isteyeceğiniz gibi profesyonel olarak da yaptırabilirsiniz. Backlink çalışmalarında önem verilmesi gereken husus backlink alacağınız sitenin sizin sitenize benzer iş yapıyor olması gerekmeksidir.

Sosyal Medya – Sosyal Ağ

Eğer iyi bağlantılar kurmak istiyorsanız, olumlu sosyal ilişkilere sahip olmalısınız. Forumlar, sosyal gruplar ve bloglarda yeni bağlantılar kurmanın yararını göreceksiniz. İşe paylaşımlara yorum yapmakla başlayın. Online topluluklara katılım sağladıkça otomatik olarak iyi backlinkler alırsınız.

Blog Yazın

Eğer kendi sitenizde sadece bir adet yazı ve backlink içeren bir blog oluşturursanız, bu yalnızca zaman kaybı olacaktır. Bir blog canlı tutulması için devamlı içerik eklenmelidir. Düzenli olarak bloğunuza yazılar yazmalısınız. Odak noktanız alanınızla ilgilenen potansiyel müşteriler olmalıdır. Bu sayede alanınızda zamanla otorite sahibi olacaksınız ve kullanıcılar size link vereceklerdir.
seo ipuçları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder