Ünlü köşe yazarı Andrew Dennis tarafından yapılan araştırmayı incellediğimiz de SEO da trendin içerik ve link verme olduğunu görüyoruz.
Link verilecek içeriğin de tabi okunası olması en önemli unsurlardan biridir. Bir içeriğin link verilecek kadar değerli olması için nelere dikkat etmeliyiz.
İçerik ve ilişkiler arasında oldukça güçlü bir yapısı var. Bir içerik ne kadar iyi ise verilen linkinde görünme olayı o kadar iyidir.
İyi içerik linkleri çeker ve linkler görünürlük ve popülerliği artırır. Buna rağmen her çeşit içerik de link çekmez ve link çeken içerik türleri için dahi, varolan linkleri korumak için stratejik adımlar gerekir.

Hangi içeriklere link verilmedir?

İçerik türleri denilince aklımıza çok çeşit içerikler gelmektedir. Blog yazıları, makaleler, tanıtım yazıları, e-kitaplar, sunumlar, liste bilgileri, videolar gibi..
Farklı içerikler farklı amaçlara (farkındalık, eğitim, dönüşüm vb.) hizmet eder. Bu nedenle, eğer linkler pazarlama stratejiniz için bir hedefse linklerinizi korumak için planlanmış içerikleriniz olmalı. Yalnızca içerik oluşturmak da yeterli değildir; içerik oluşturup link gelmesini beklememelisiniz. Bir link stratejiniz olmalıdır.
Link verilebilir içerikler oluşturmak için ilk adım, insanların web sayfasına link verme sebebini anlamaktır. Bizimseocu.com SEO konusunda tecrübeleri ile sizlere kaliteli hizmet sunmaktadır.